Seksualitet & funktionsnedsættelse

Seksualitet & funktions-nedsættelse

Når vi bliver syge eller får et handicap, ændres vores fysiske og/eller psykiske ressourcer, og vores selvbillede ændres; fra at se os selv som “normale” mennesker med “almindelige” mål for os selv og vores liv, tvinges vi til at redefinere begge dele.

Vores seksualliv er i høj grad præget af vores fysik og psyke, så når vi rammes på ét eller begge områder, oplever vi også, at vores seksualitet ændrer sig.

Når sygdom og/eller handicap uventet bliver et livsvilkår, oplever mange sig ikke længere som seksuelt attraktiv, og selvværdet kan blive betydeligt mindre end før sygdommen. Man kan f.eks. miste lysten eller energien til at vedligeholde seksuallivet og/eller ophøre med at onanere.

Mit udgangspunkt som seksualvejleder og sexologisk rådgiver er, at seksualiteten er en naturlig del af et menneskes personlighed – uanset eventuelle funktionsnedsættelser, handicap og/eller sygdom.

Seksualiteten har mange udtryk og handler ikke kun om sex og orgasme, men i lige så høj grad om intimitet, ømhed, sanselighed og kærlighed til os selv og til hinanden.

Derfor bliver min vejledning meget alsidig: Fra vejledning omkring seksuelle dysfunktioner á la rejsningsproblemer og manglende orgasme til rådgivning om kæresteforhold, singleliv samt sygdom og medicins indvirkning på seksualiteten.